dinsdag, 2. december 2008 - 15:30

34.600 heipalen voor N210

Door de toegenomen verkeersbelasting is de N210 tussen Krimpen aan de IJssel en Bergambacht na 60 jaar ernstig verzwakt en is een reconstructie inmiddels in volle gang.

Ballast Nedam Infra verwierf deze Design & Construct-opdracht door te kiezen voor een onderheide weg. De nieuwe weg is afgestemd op de lokale bodemgesteldheid en daardoor zettingsvrij, zodat de beschikbaarheid in de toekomst gegarandeerd is.

Haitsma Beton levert de 34.600 benodigde heipalen voor de nieuwe provinciale weg van circa 14 km. De nieuwe N210 zal de eerste onderheide verkeersweg zijn op prefab betonnen heipalen van Haitsma. Deze palen worden naast het fabrieksterrein van Haitsma in Kootstertille op een schip geladen. Elke twee tot drie dagen wordt een schip met de maximale belading van 250 palen vervoerd naar een speciaal daarvoor ingerichte tussenopslag. Van hieruit worden de heipalen verder per vrachtwagen vervoerd naar de heistellingen.

Inmiddels hebben ca. 14.000 palen kennisgemaakt met de zachte veengrond. Medio augustus 2010 is de nieuwe weg klaar en zal Ballast Nedam voor 20 jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud.
Provincie:
Tag(s):