zondag, 15. juni 2008 - 21:45

35 jaar zwemmen in zwembad De Buiner Streng

Nieuw Buinen

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat er in zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen voor het eerst kon worden gezwommen. In die 35 jaar hebben meer dan 1.750.000 bezoekers het zwembad bezocht. Door de jaren heen is er nogal wat veranderd in het zwembad. Zo is de speelweide aangepast, is er een nieuwe loopbrug gekomen en de oude glijbaan vervangen. Ook de gebouwen zijn met de tijd meegegaan. Het is weliswaar geen jubileum, maar om deze mijlpaal niet onopgemerkt voor bij te laten gaan organiseert het badpersoneel een inloop/instuifmiddag op zaterdag 21 juni, aanvang 13.15 uur.

Voor de wat oudere bezoekers treedt het koor Knoalster Mix uit Stadskanaal enkele keren op. Voor de jeugd is er een disco met dj Freddy deBruin. Tussendoor wordt de kleinste jeugd vermaakt door goochelaar Raymon de Jonge. De hele middag kunnen kinderen zich laten schminken en springen op het aanwezige luchtkussen. Tevens zijn er een foto-expositie met foto’s van toen en nu, een modeshow met de allernieuwste badkleding en kan men kennismaken met nostalgische zwemslagen.

In de week voorafgaand is er de traditionele zwemvierdaagse en op de zaterdag zelf organiseert zwemclub De Baddespringers een zwemwedstrijd voor verenigingen uit de buurzwembaden.
’s Middags duren de activiteiten van ongeveer 13.15 uur tot 17.00 uur, daarna begint de zwemwedstrijd. Deze duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Al met al een programma voor elk wat wils en iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt is dan ook van harte welkom! De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):