vrijdag, 10. oktober 2008 - 13:34

37 verdachten in beeld voor vernieling cruiseschip

Kampen

De afgelopen weken heeft het politieteam Kampen 37 verdachten verhoord op verdenking van inbraak, vernieling en diefstal vanaf een cruiseschip dat lag afgemeerd in de IJssel langs het Gait L. Berkpad. Dit heeft de politie vrijdag 10 oktober laten weten.

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus jl. werd er in het cruiseschip ingebroken en een grote ravage aangericht. Ruiten en meubilair werden vernield en brandblussers werden leeggespoten. Ook werden er speakers, ligstoelen en reddingsvesten gestolen.

Tijdens het onderzoek dat volgde kwam al snel een aantal namen aan het licht. Nadat die personen waren gehoord begon het balletje te rollen en werden er steeds meer verdachten bekend.

Er zijn die nacht verschillende groepen jongeren in het schip geweest die afzonderlijke strafbare feiten gepleegd hebben. Het betreffen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar afkomstig uit Kampen, IJsselmuiden en Emmeloord. De feiten, die elke afzonderlijke verdachte pleegde, varieerden.

Onder de 37 verdachten bevindt zich ook een 46-jarige man uit Kampen. Hij wordt verdacht van diefstal van diverse reddingsvesten vanaf de boot. De schade aan het schip, die inmiddels niet meer op die plek ligt, bedraagt tienduizenden euro’s. Een aantal gestolen goederen zijn inmiddels terug. Het Openbaar Ministerie beslist over verder afhandeling van deze zaak.
Provincie:
Tag(s):