dinsdag, 2. september 2008 - 15:48

380 eerstejaarsstudenten rennen voor Right to Play

Groningen

Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen en de humanitaire organisatie Right To Play zijn een nieuw samenwerkingsverband aangegaan. Als eerste activiteit in dit kader nemen op donderdag 4 september 380 eerstejaars sportstudenten deel aan een sponsorloop. De studenten starten om 13.00 uur met een uitgebreide warming-up op muziek en lopen daarna een route rondom hun eigen Instituut (Zernikeplein 17). Voorafgaand werven de studenten hun eigen sponsoren.

Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen en Right To Play versterken elkaar in de uitstraling van de waarde van ‘Sport’. De samenwerking betreft onder meer het genereren van publiciteit en fondsen voor de projecten van Right To Play, het werven van vrijwilligers, het geven van voorlichting over Right To Play projecten in het noorden van Nederland en het bieden van ruimte voor leer/werkervaring voor studenten van het Instituut voor Sportstudies. Het Instituut voor Sportstudies fungeert als steunpunt in het noorden voor Right To Play en heeft hiervoor een leerwerkbedrijf sportmanagement ingericht.

Right To Play is een internationale humanitaire organisatie, gedragen door vrijwilligers en topsporters, die zorg draagt voor sport- en spelprogramma’s voor kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld.
Provincie:
Tag(s):