zaterdag, 20. december 2008 - 12:28

40 fietsdiefstallen opgelost door aanhouding

Heerenveen

Donderdagmiddag werd een 13-jarige jongen uit Heerenveen aangehouden. De jongen fietste op een Batavus damesfiets met een slot, wat niet op de fiets hoorde.

Bij controle bleek de fiets gestolen te zijn. De jongen werd aangehouden en in de loop van de avond in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij thuis nog het originele slot van de gestolen Batavus fiets had liggen en zelf een ander slot op de gestolen fiets had gezet. Naast de schuur van zijn woning werd dit hoefijzerslot inderdaad aangetroffen en veilig gesteld. Het slot bleek open te staan, maar er zat geen sleutel in dit slot.

Tijdens het verdere onderzoek werd duidelijk dat hij de fiets gekocht had van een 15- jarige jongen uit Oranjewoud en een 16-jarige jongen uit Heerenveen. Deze twee werden aangehouden. Ze erkenden de betreffende Batavus damesfiets gestolen te hebben en voor vijf euro aan de 13-jarige Heerenveener te hebben verkocht. Verder bleek de jongen uit Oranjewoud in het bezit was geweest van een zogenaamde BLANCO fietssleutel.

Tijdens de verdere verhoren werd duidelijk dat de beide jongens, samen met nog een 14-jarige Heerenvener en een 16-jarige jongen uit Oudeschoot, zich schuldig hadden gemaakt aan diefstal van een groot aantal fietsen. Ook deze jongens werden hierna aangehouden.
Provincie:
Tag(s):