donderdag, 1. mei 2008 - 12:30

400 ton afval na één dagje feesten

Amsterdam

Ruim 550.000 mensen togen woensdag naar de hoofdstad om daar de verjaardag van de koningin te vieren. Terwijl de feestvierders rond 18.00 uur huiswaarts gingen begon de werkdag pas voor de medewerkers van de stadsreiniging. 165 mensen in dertien ploegen moeten de stad de komende dagen ontdoen van meer dan 400 ton achtergelaten afval.

De rommel die de feestvierders achterlieten is echter weer enorm. Lege flesjes, bierblikjes, papier, kleding en wat al niet meer ligt enkel hoog op de straten rondom de uitgaansgebieden. De feesten van de diverse radiostations op het Leidseplein, Rembrandplein en het Museumplein trokken veel publiek en met hen ook veel rommel. Ook op de diverse vrijmarkten werden tonnen niet verkochte huisraad en prullaria achtergelaten.

Donderdagmorgen rond half twaalf was er volgens een woorvoerder van de gemeente al ruim 300 ton afval opgehaald. Dat is meer dan voorgaande jaren. Voor de gelegenheid heeft de gemeente 165 mensen in dertien ploegen aan het werk gezet om de stad weer toonbaar te maken.

De veegploeg van Oud-Zuid begon rond 17.00 uur met de opruimwerkzaamheden rondom het Museumplein maar had nog tot 07.00 uur werk op om alles een beetje toonbaar te maken. Een woordvoerder van de stadsreiniging laat weten dat de dienst ruim twee weken nodig heeft om alle achtergelaten rotzooi in de stad op te ruimen.
Provincie:
Tag(s):