maandag, 14. april 2008 - 19:28

43 aanhoudingen PSV - FC Twente

Eindhoven

De politie heeft na de voetbalwedstrijd PSV-FC Twente op zondag 13 april 43 mensen aangehouden. De wedstrijd verliep voor de PSV-aanhang teleurstellend aangezien het kampioenschap waar vooraf op gehoopt was (nog) niet behaald werd. Met name tegen het einde van de wedstrijd, rond 16.15 uur, werd de sfeer onder de supporters onrustig. Dat uitte zich in een aantal zaken.

Een grote groep keerde zich tegen de supporters van FC Twente die na afloop van de wedstrijd al in hun bus zaten of daar naar onderweg waren. De bussen stonden opgesteld aan de Mathildelaan ter hoogte van het vak voor de uitsupporters van het Philips-stadion. Een deel van de PSV-aanhang bedreigde de Twentenaren en gooide met allerlei voorwerpen, waaronder stenen. De Mobiele Eenheid is ingeschakeld om de orde te handhaven en een veilige aftocht voor de supporters van FC Twente te garanderen. Rond 18.00 uur waren de bussen vertrokken. Er vielen geen gewonden.

Ook in de stad waren op diverse locaties festiviteiten aan de gang tijdens de wedstrijd. Het Stadhuisplein stroomde na afloop snel leeg en daar bleef het verder dan ook rustig. In het uitgaansgebied Stratumseind, bij het supporterscafé De Aftrap en op de Markt bleef het wel heel druk. Daar liepen de spanningen regelmatig hoog op en dat leidde tot een aantal vechtpartijtjes waarbij politie, af en toe met ondersteuning van de Mobiele Eenheid, moest ingrijpen.

In totaal werden tot 21.00 uur 43 aanhoudingen door de politie verricht. Dit betreft allemaal personen die zich schuldig hebben gemaakt aan vechten, het gooien van stenen of openlijk geweld. In de loop van de avond wordt gekeken welke mensen in verzekering worden gesteld en wie er naar huis kan. Bij de opstootjes raakten drie politiemensen licht gewond. Twee van hen werden geraakt door een steen, de derde raakte gewond bij een aanhouding.

Om 21.00 uur zondagavond was het nog steeds druk in de stad, maar de sfeer was inmiddels goed.
Provincie:
Tag(s):