maandag, 6. oktober 2008 - 23:12

47 aanhoudingen bij alcoholcontroles tijdens Leidens Ontzet

Leiden

Het Regionaal Verkeers Handhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden, heeft samen met collega's van het Haagse RVHT tijdens de 2 en 3 oktober festiviteiten in Leiden op meerdere lokaties alcoholcontroles gehouden.

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 oktober werden in totaal 922 blaastesten afgenomen en zijn 22 bestuurders aangehouden. Twee van hen bliezen “onder de maat� en konden direct verder rijden.

De hoogste uitslag bedroeg 535 microgram alcohol per liter lucht (ug/l) terwijl voor deze beginnende bestuurder (iemand die nog geen 5 jaar in het bezit is van een rijbewijs) “slechts� 0,2 promille ofwel 88 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Een bromfietser werd tweemaal kort achter elkaar aangehouden. Nadat hij een rijverbod van enkele uren had gekregen, werd hij even later toch rijdend aangetroffen waarop hij opnieuw werd aangehouden.
Ook de komende nacht zal de politie alcoholcontroles uitvoeren.

In de nacht van 3 op 4 oktober heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden, samen met het RVHT van Politie Haaglanden, op meerdere locaties in Leiden alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 634 blaastesten afgenomen. 25 bestuurders kregen een procesverbaal voor het rijden onder invloed. Zes bestuurders hadden zoveel gedronken dat ze hun rijbewijs moeten inleveren. De hoogste uitslag bedroeg 710 Ug/l, dit werd geblazen door een beginnende bestuurder.
Provincie:
Tag(s):