donderdag, 23. oktober 2008 - 19:44

60 tot 75 plussers uit Grijpskerk en Oldehove in beweging

Grijpskerk

De Gemeente Zuidhorn start in de komende maanden met de pilot ‘Groningers Actief!’, gericht op leefstijlverbetering bij personen van 60 tot 75 jaar. Mensen die aan hun gezondheid willen werken en de laatste tijd weinig hebben bewogen wordt een begeleid beweegprogramma aangeboden. Ook zijn er vijf voorlichtingsbijeenkomsten. Doel van het project Groningers Actief! is om een actieve en gezonde leefstijl bij deze doelgroep te realiseren.

Ongeveer duizend mensen in de leeftijd van 60 tot 75 jaar in Grijpskerk en Oldehove en hun buitendorpen zullen eind oktober eerst schriftelijk en daarna telefonisch worden benaderd.

Wanneer deze personen weinig bewegen wordt hen gevraagd deel te nemen aan de activiteiten. Het aanbod bestaat uit een fittest, een stappenteller, het bijhouden van een dagboekje, coach- en beweegtrajecten, voorlichtingsbijeenkomsten, creëren van nieuw bewegingsaanbod en nazorg in de vorm van groepscoaching. De activiteiten richten zich vooral op de mensen die niet voldoende bewegen.

Het project Groningers Actief! is een samenwerkingsverband van de Gemeente Zuidhorn, Stichting Welzijn Gemeente Zuidhorn, Thuiszorg Groningen, GGD Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.

In Grijpskerk start het project Groningers Actief! op 31 oktober, in Oldehove op 7 november. Bij de start zullen respectievelijk wethouder F.H. Wiersma en wethouder S. de Vries de deelnemers een bewegingspakket overhandigen.
Provincie:
Tag(s):