maandag, 21. juli 2008 - 3:03

7 huwelijken op het strand tijdens Rescue Vlissingen

Vlissingen

Op vrijdag 8 augustus 2008 is het voor één keer mogelijk om in Vlissingen te trouwen op het strand. Dan vindt op en rond de boulevards en het strand de zesde editie plaats van het spectaculaire reddingsevenement Rescue Vlissingen.

Terwijl de demonstraties op het land, het water en in de lucht gewoon doorgaan, geven zeven bruidsparen elkaar het jawoord op het strand.

Waarom niet een bijzondere dag en een bijzonder evenement combineren tot iets wel héél uitzonderlijks? Stichting Rescue Vlissingen heeft samen met de gemeente Vlissingen het idee opgevat en uitgewerkt om bruidsparen de gelegenheid te bieden tijdens het evenement, op het strand, in het huwelijk te treden.

Geheel in stijl met Rescue worden de aanstaande bruidsparen op passende wijze naar Badstrand gebracht: met een reddingsboot, brandweerauto en misschien zelfs met een helikopter. In een fraai aangeklede tent wachten familie, vrienden en de ambtenaar van de burgerlijke stand het bruidspaar op. De burgemeester van Vlissingen, drs. W.J.A. Dijkstra, zal twee van de zeven huwelijksvoltrekkingen voor zijn rekening nemen.

Rescue Vlissingen is een groots internationaal hulpverleningsevenement dat om het jaar op de Vlissingse boulevards en het strand plaatsvindt. Het is uniek in zijn soort, met voortdurend demonstraties van schepen, helikopters, vliegtuigen en allerhande hulpverleningsvoertuigen. De boulevard is afgeladen met brandweerwagens, ambulances en politieauto’s. Naast de diverse hulpverleningsdiensten uit binnen- en buitenland zijn ook defensie, loodswezen en het bedrijfsleven vertegenwoordigd.

Als hulpverleningsinstanties hun werk moeten doen tijdens een incident of calamiteit, moeten omstanders altijd afstand houden en is er geen tijd om vragen te stellen of te beantwoorden. Tijdens Rescue Vlissingen kan dat wel! Ca. 50.000 bezoekers krijgen de gelegenheid geboden om niet alleen een kijkje nemen in de keuken van de hulpverleners, maar ze mogen ook zelf ervaren hoe het is om een brandje te blussen, uit een gekantelde auto te klimmen, mond-op-mond beademing te geven of te overleven op een reddingsvlot.

Het kan allemaal op vrijdag 8 augustus tijdens Rescue Vlissingen 2008!
Provincie:
Tag(s):