zaterdag, 29. maart 2008 - 21:48

747 'vat vlam' tijdens open dag Schiphol oefencentrum

Schiphol

Zaterdag 29 maart hield het naast Schiphol gelegen nieuwe Opleidingscentrum voor de Amsterdamse brandweer open huis. Dit eerder deze maand geopende opleidingscentrum biedt brandweerkorpsen uit de regio Amsterdam-Amstelland de gelegenheid te oefenen met het blussen van branden en het verrichten van hulpverleningen.

Zo’n duizend bezoekers hebben kunnen zien hoe de brandweer te werk gaat als een auto te water is geraakt, of wat er bij komt kijken om slachtoffers uit een auto te bevrijden na een aanrijding. Tevens kon men naast blusdemonstraties ook ervaren hoe moeilijk het is om in een kleine -met rook gevulde ruimte- een weg naar buiten te vinden.

Het nieuwe opleidingscentrum voorziet in verschillende ‘objecten’, waaronder woonhuizen, een gracht en een ingestort pand, waar diverse incidentenscenario’s zeer realistisch kunnen worden nagebootst.

Dit nieuwe centrum ligt vlak naast het Trainingscentrum van de brandweer Schiphol. Ook dit centrum werkte mee aan de open dag, door een speciaal vliegtuigmodel op ware grootte in vuur en vlam te zetten om deze vervolgens te blussen met spectaculaire crashtenders van de luchthavenbrandweer.

Tot slot konden de bezoekers een deel van het wagenpark bezichtigen waarbij het brandweerpersoneel uitleg gaf over de voer- en vaartuigen van de Amsterdamse brandweer.
Provincie:
Tag(s):