maandag, 7. januari 2008 - 16:43

9 januari: Feestelijke start gratis OV 65+

Lelystad

1 januari 2008 is gratis openbaar vervoer voor 65 plussers in Lelystad van start gegaan.
Tot 1 januari 2010 reizen inwoners van Lelystad van 65 jaar en ouder, gratis met de stadsdienst Lelystad, de Lelybus. Ook het CVV vervoer binnen de gemeentegrenzen van Lelystad is voor de 65 plusser gratis.

Feestelijke start van de proef
Woensdag 9 januari om 15 uur wordt de proef feestelijk ingeluid in het stadhuis van Lelystad door wethouder Lodders en de heer Dijkstra, directeur van Connexxion. Beide heren snijden dan een enorme taart in de vorm van het gratis abonnement aan. Alle 65 plussers in Lelystad zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Alle 65 plussers hebben in december 2007 een brief ontvangen met uitleg over het gratis openbaar vervoer en een aanvraagformulier voor een gratis abonnement. Veel mensen hebben inmiddels een gratis abonnement ontvangen. Naast het gratis abonnement heeft men ook de OV Chipkaart ontvangen; beiden moeten aan de chauffeur getoond worden bij instap in de Lelybus. Zo zijn veel 65 plussers alvast in het bezit van de OV Chipkaart, wat over enige tijd het nieuwe betaalmiddel in het openbaar vervoer is.
Provincie:
Tag(s):