donderdag, 13. maart 2008 - 18:37

€ 25.000 beschikbaar voor kunst

Zuidhorn

De gemeenteraad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van € 25.000 voor twee kunstwerken in de gemeente Zuidhorn, € 10.000 voor een kunstwerk van Aizo Betten uit Warffum voor Visvliet en € 15.000 voor een kunst werk van René de Boer uit Usquert voor Briltil. De bewoners van Visvliet hebben gekozen voor een plastiek.

Kunstenaar Aizo Betten, lid van “De Ploeg� heeft een kubus ontworpen rustend op drie staanders. De kubus stelt het dorp Visvliet voor. De golvende lijn symboliseert de Lauwers met zijn vertakkingen. De adviescommissie kunst en cultuur heeft in december 2007 positief geadviseerd over het realiseren van dit kunstwerk.

Met de buurt en de belangenvereniging Briltil is afgesproken dat er een markering of kunstwerk in Briltil wordt geplaatst. In april 2006 heeft de buurtvereniging een idee ingeleverd. Dit is ook met de adviescommissie kunst en cultuur besproken. De gemeente heeft een selectiecommissie ingesteld met daarin ook vertegenwoordigers van de belangenvereniging Briltil.

René de Boer is benaderd voor een ontwerp. Zijn ontwerp verwijst naar de geschiedenis van Briltil. De naam Briltil betekent: brug bij woeste gronden. Bij “woeste gronden� ziet de kunstenaar woekerende plantenvormen voor zich. Vandaar dat hij twee (woekerende) stengels als vorm en uitgangspunt heeft genomen.
Provincie:
Tag(s):