dinsdag, 18. november 2008 - 15:18

A-Team rukt uit

Tilburg

Vanaf half januari 2009 rukt het A-Team uit om gratis advies te geven aan inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Het team staat op bestelling klaar om mensen te helpen hun woning veiliger, gezonder en zuiniger te maken. De teamleden kijken aan de hand van een uitgebreide checklist naar vier belangrijke aspecten: brandveiligheid, woninginbraak, gezond wonen en energiebesparing. Brandweer, GGD, Diamantgroep en gemeente hebben dit idee uitgewerkt. Omdat het A-Team ook adviseert over energiebesparing houdt het Energieteam op te bestaan. Het A-Team kost de gemeente €112.500,-- per jaar.

Het A-Team gaat van slag met 4 ervaren adviseurs en een klusjesman. Er wordt voorlichting gegeven en advies over de noodzakelijke verbeteringen. De bewoner krijgt een offerte voor de aanpak van de verbeteringen.

Dat kan gaan over betere sloten op ramen en deuren, het aanbrengen van rookmelders of tochtstrips, het behandelen van schimmels maar ook over verandering in gedrag om energie te besparen. De klant kan, indien gewenst, het ATeam opdracht geven om de klussen ook uit te voeren. Dit kan tegen een laag uurtarief.
Provincie:
Tag(s):