donderdag, 17. januari 2008 - 9:04

€435.000 voor Jaar van Religieus Erfgoed

Breda

De Provincie Noord-Brabant stelt €435.000 beschikbaar voor de organisatie van ‘2008 Jaar van het Religieus Erfgoed’. Hiervan is €100.000 bestemd voor lokale en regionale projecten. Gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema: ‘Door deze bijdrage legt de Provincie een stevige basis voor de aandacht die het Brabantse Religieuze Erfgoed verdient.’

De Stuurgroep Noord-Brabant van het landelijke Jaar voor het religieus Erfgoed heeft in samenspraak met ErfgoedBrabant i.o. en de provincie plannen ontwikkeld voor uitvoering van het jaar van het Relieus Erfgoed. Naast een startbijeenkomst eind maart 2008 en een slotmanifestatie in november komt er een publiekscampagne waarbij vele religieuze monumenten worden opengesteld. Ook komt er een educatief project, gericht op leerlingen van de basisscholen.

Ten slotte is er een reeks van kleinere projecten onder het motto ‘ Toekomst Religieus Erfgoed ’. De stuurgroep ontvangt hiervoor € 335.000.

Voor het opzetten van lokale en regionale projecten rondom het religieuze erfgoed is een budget van €100.000 beschikbaar. De stuurgroep Jaar van het Religieus Erfgoed zal organisaties en beheerders van gebouwen oproepen voor 1 maart 2008 projecten bij de Provincie in te dienen.
Provincie:
Tag(s):