dinsdag, 29. januari 2008 - 18:53

A6 afgesloten na eenzijdige aanrijding: 1 gewonde

Lelystad

Dinsdagochtend 29 januari werd de A6 vanaf oprit Lelystad-Zuid richting Almere voor ruim één uur afgesloten nadat een 25-jarige bestuurder uit Friesland met zijn auto in een slip raakte, de berm in vloog en tot stilstand kwam tegen een boom. De bestuurder raakte gewond en werd naar een ziekenhuis in Amsterdam overgebracht. Het Mobiel Medisch Team landde met de traumaheli op de A6. Het team Verkeersanalyse van de politie Flevoland heeft de eenzijdige aanrijding in onderzoek.

Rond 10:45 uur raakte door nog onbekende oorzaak de bestuurder van een personenauto in een slip en vloog met zijn auto de berm in en raakte met de achterzijde van zijn auto een boom. De bestuurder klaagde over pijn in zijn nek, hoofd, arm en pols waarna de hulp van het MMT werd ingeroepen.

Omdat het slachtoffer bekneld zat in het voertuig knipte de brandweer het dak van het wrak los en kon de man uit de auto worden gehaald. Nadat zijn toestand stabiel was kon hij met een ambulance worden overgebracht naar een Amsterdams ziekenhuis.

Omdat de helikopter moest landen op de A6 en er aansluitend nog technisch onderzoek moest worden verricht werd het gestrande verkeer door onder andere motoragenten en medewerkers van rijkswaterstaat omgeleid. Even voor 12:00 uur werd de A6 weer vrijgegeven voor alle verkeer.
Provincie:
Tag(s):