dinsdag, 26. februari 2008 - 21:42

A73-tunnels komend weekend gesloten

Roermond

De Roertunnel in Roermond en de tunnel in Swalmen zijn komend weekend gesloten voor het verkeer. Van vrijdag 29 februari 20.00 uur tot en met maandag 3 maart 06.00 uur wordt er dan in de tunnels van de A73 gewerkt, meldt Rijkswaterstaat. Het weekend wordt meteen gebruikt om de storingen van afgelopen week verder te analyseren en te verhelpen. Woensdagavond 27 februari is de tunnel Swalmen gesloten in de richting van Venlo naar Roermond van 22.00 uur - 24.00 uur voor een kleine reparatie.

De afgelopen week is de tunnel enkele keren gesloten geweest. Een keer door een botsing in de tunnel, drie keer omdat een te hoge vrachtwagen werd gedetecteerd die door de tunnel wilde rijden en een paar keer is een storing voorgevallen zoals het tijdelijk uitvallen van de camera’s of verlichting. Omdat veiligheid voorop staat, worden de tunnel gesloten voor het verkeer totdat de situatie het weer toelaat. 


Voordat de tunnels werden opengesteld, heeft Rijkswaterstaat alle systemen uitvoerig getest en functioneerde alles naar behoren. De storingen die nu optreden zijn kinderziektes die horen bij nieuwe innovatieve systemen en software. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de oorzaak te achterhalen en op te lossen. 


Op verzoek van de regio zijn de tunnels beperkt opengesteld om onderliggende provinciale wegen zo snel mogelijk te ontlasten. De tunnels worden tot de zomer 2008 verder afgebouwd. Om de aannemer in de tunnel te kunnen laten werken, worden tot die tijd de tunnels periodiek afgesloten. Vanaf 29 februari zijn beide tunnels voorlopig in de weekenden gesloten van vrijdag 20.00 tot maandag 6.00 uur, met uitzondering van Pasen, Pinksteren en Hemelvaart.
Provincie:
Tag(s):