woensdag, 3. september 2008 - 20:42

Aa en Hunze treft diverse maatregelen overlast jeugd Rolde

Rolde

De gemeente Aa en Hunze heeft aan de vooravond van de Roldermarkt (4-9 september) diverse maatregelen getroffen in verband met de recente overlast van jongeren in het dorp.

In overleg met de politie is besloten om de drie jongeren, die werden aangehouden bij de laatste ongeregeldheden, een waarschuwing tot gebiedsontzegging te geven. Daarnaast ontvangen alle ouders van 14-18 jarigen uit Rolde deze week een brief van de burgemeester waarin hij de ouders aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. Er wordt een beroep gedaan op de inzet van de ouders door te vragen om ondersteuning bij het aanspreken van de jongeren en ze te volgen op hun gedrag: “Ik vertrouw erop dat wij gezamenlijk in staat zijn de uitgaansoverlast in Rolde te beperken. Met de inzet van diverse instanties en uw betrokkenheid als ouder en inwoner, blijft Rolde een prachtig dorp waar je ook veilig uit kan gaan�.

De brief die de ouders ontvangen is een eerste stap en dient als opmaat voor de bijeenkomst die in oktober zal worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wil de burgemeester met zoveel mogelijk ouders in gesprek gaan over ‘veilig uitgaan in Rolde’. Bij de bijeenkomst zullen naast de gemeente, ook de politie, horeca, GGD en Stichting Welzijn Aa & Hunze aanwezig zijn.

In de loop van de maand zullen er gesprekken plaatsvinden tussen de gemeente, Stichting Welzijn Aa & Hunze en enkele jeugdigen uit Rolde en hun ouders.
Provincie:
Tag(s):