maandag, 23. juni 2008 - 19:26

Aandacht voor Roemeense (bedel)muzikantjes

’s-Hertogenbosch

In de vergadering van het Comité van de Regio’s, een adviesorgaan voor de Europese Commissie in Brussel, heeft burgemeester Ton Rombouts aandacht gevraagd voor de problematiek van de Roemeense straat muzikantjes. Rombouts vind vooral 'adequate onderwijsvoorziening' van belnag voor alle kinderen in de Gemeenschap, maar in het bijzonder voor de kinderen in sommige nieuwe landen, die zich al dan niet met hun ouders gedwongen zien om naar rijkere landen van de gemeenschap te trekken om daar door middel van het maken van muziek (lees: bedelend) in hun levensonderhoud te voorzien.

In tal van Nederlandse steden, waaronder in ’s-Hertogenbosch verblijven het laatste jaar regelmatig Roemeense kinderen die eigenlijk op school horen te zitten.

Door de heer Rombouts is al eerder bepleit dat goed onderwijs de beste garantie is voor een baan en daarmee een mogelijkheid om in het eigen levensonderhoud te voorzien. In het advies van het Comité van de Regio’s is nu een tekst toevoeging opgenomen waarbij de commissie wordt opgeroepen de Europese structuurfondsen zo in te zetten, dat kinderen in hun eigen land worden opgevangen en daar goed onderwijs kunnen volgen.
Provincie:
Tag(s):