vrijdag, 1. februari 2008 - 9:08

Aandacht voor veilig verloop carnaval

Regionaal

Carnaval staat weer voor de deur. Met een flyer wil de politie alle carnavalsvierders nog eens extra bewust maken van veiligheidsaspecten rondom carnavalsoptochten.De politie controleert voor, tijdens en na de optochten, niet om de pret te bederven maar wel om het feest veilig te laten verlopen.

Van en naar de optocht gelden ook de normale verkeersregels. Dit betekent dat het vervoeren van mensen op een aanhangwagen is verboden, ook al is deze aanhangwagen omgebouwd tot praalwagen. Het boetebedrag hiervoor bedraagt 130 euro. Neem daarom passende maatregelen voor een veilig vervoer van en naar de carnavalsoptochten.

Ook tijdens carnaval gaan alcohol en verkeer niet samen. Regel daarom ook nu een BOB. Naast het feit dat team Verkeershandhaving verspreid door de regio controles houdt, houden uiteraard ook de lokale politieteams een extra oogje in het zeil. Een kleine extra waarschuwing met betrekking tot de carnavalsoptochten: ook tijdens het rijden in een stoet op een afgesloten weg blijft er een verbod van rijden onder invloed.
Provincie:
Tag(s):