donderdag, 24. juli 2008 - 12:23

Aangehouden bij opvallend gedrag bij tanken

Breda

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Breda heeft woensdag 23 juli bij een tankstation aan de A16 bij Hendrik Ido Ambacht twee Rotterdammers aangehouden. De auto waarmee ze onderweg waren was voorzien van valse kentekenplaten en de mannen reden na het tanken weg zonder te betalen.

Omstreeks 11.15 uur zagen de agenten bij het tankstation twee mannen staan die met een blauwe Renault aan het tanken waren. Toen de twee mannen de politieauto zagen, begonnen zij zich schichtig te gedragen. Dat was genoeg aanleiding voor de agenten om het kenteken na te trekken. Dit bleek van een Ford te zijn. De politieauto werd achter het benzinestation geparkeerd en de agenten liepen vervolgens naar de betreffende auto.

De twee mannen schrokken, stopten met tanken en probeerden weg te rijden zonder eerst af te rekenen. Enkele meters verderop werden ze echter tot stilstand gebracht en aangehouden voor het valse kenteken en tanken zonder te betalen. Ze bleken voor vijf eurocent te hebben getankt.

Tegenover de Verkeerspolitie verklaarden de verdachten, Rotterdammers van 25 en 27 jaar, dat de auto, die niet op hun naam stond, van een vriend was. Het valse kenteken stond nog niet als gestolen gemeld. In de auto trof de politie bivakmutsen, plastic handschoenen en busjes traangas aan. De auto is door de politie inbeslaggenomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en overgedragen aan de collega’s van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Zij stellen een nader onderzoek in naar de kentekenplaten, de auto en de kleding die ze bij zich hadden.
Provincie:
Tag(s):