vrijdag, 15. februari 2008 - 12:41

Aangehouden na mogelijk schietincident

Utrecht

De politie heeft op de Rijnkade een man aangehouden door middel van een uitpraatprocedure. De man wordt verdacht van het schieten op een voertuig. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari kreeg de politie omstreeks 03.45 uur een melding van een vrouw. De vrouw meldde dat zij zojuist beschoten was door een man in een auto die achter haar over de Rijksweg A27 reed in de richting van Utrecht. Haar belager bleef achter haar aanrijden.

De vrouw reed via de Universiteitsweg in de richting van de wijk Sterrenwijk. Vervolgens reed zij via de Catharijnesingel in de richting van het Paardenveld. Ter hoogte van de Rijnkade zagen agenten twee auto’s met zeer hoge snelheid achter elkaar aan rijden. Op de kruising Rijnkade met het Vredenburgviaduct staakte de bestuurder – bij het zien van de politie - zijn achtervolging.

De politie liet hem stoppen en sommeerde hem via een uitpraatprocedure uit zijn auto te komen. De 30-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De vrouw was inmiddels ook op het bureau. De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding van het incident en onderzoekt of er ook daadwerkelijk geschoten is door de verdachte.
Provincie:
Tag(s):