zaterdag, 22. maart 2008 - 22:30

Aangehouden na verduistering telefoon

Schouwen-Duivenland

Afgelopen vrijdag vond een 42-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland een gsm op straat.'s Middags werd er op de gevonden telefoon gebeld. De vinder nam op. Het was de eigenaar van de gsm, een 14-jarige jongen afkomstig uit Gouda. Hij wilde zijn verloren telefoon weer terughebben. De jongen was op dat moment met een groep op trektocht.

De vinder gaf zijn woonadres door en beiden spraken een tijdstip af om de telefoon op te halen. De afspraak werd nagekomen. De jongen kwam op het afgesproken tijdstip samen met enkele begeleidsters naar de locatie.

De vinder wilde de gsm ineens niet meer afgeven. Hij eiste vindersloon. Dat zou afgesproken zijn. Omdat één van de dames nogal hardhandig naar binnen getrokken werd in de woning van de vinder en zij verder geen problemen wilden maken, is de politie van het voorval in kennis gesteld.

Die kwam ter plekke en heeft een bemiddelingspoging gedaan. Deze mislukte. Op dat moment is er contact gelegd met de officier van justitie die de agenten de opdracht gaf de man aan te houden wegens verduistering van de gsm. Er werd weer een bemiddelingspoging gedaan, maar de vinder weigerde de GSM af te staan.

De man is daarna aangehouden en overgebracht naar het politie-cellencomplex in Middelburg. Tijdens zijn vervoer naar het politiecellencomplex heeft hij naar de agenten geschopt en de rit verder op de vloer van de arrestantenbus doorgebracht.

Zaterdag werden diverse getuigen van het voorval gehoord. De aangehouden verdachte zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):