donderdag, 19. juni 2008 - 17:11

Aangeslagen Oranje moet zich focussen op Rusland

(Elfvoetbal) Khalid Bouhlarouz heeft, in aanloop naar het duel tegen Rusland, een gigantische klap moeten incasseren. Anissa, het te vroeg geboren dochtertje van de verdediger en zijn vrouw Sabia, is overleden. Bouhlarouz verliet woensdag onder politiebegeleiding het Nederlandse trainingskamp en werd naar het ziekenhuis van Lausanne gebracht om zijn vrouw bij te staan. Zij was met zwangerschapscomplicaties opgenomen in het hospitaal. Het tragische bericht sloeg bij de spelers en staf van Oranje in als een bom. Zij lieten weten zeer aangeslagen te zijn door het trieste nieuws.

Donderdagmiddag maakte Marco van Basten, op een ingelaste persconferentie, bekend dat Bouhlarouz nog steeds deeluitmaakt van de selectie. De bondscoach zei dat de verdediger zelf mag beslissen of hij blijft of niet. Vooralsnog kiest de verdediger ervoor om bij de groep te blijven en trainde woensdagochtend eveneens mee met de groep. "Hij heeft iedereen bedankt voor de steun en heeft gezegd dat hij het overlijden van zijn kind een plaats heeft gegeven. Khalid wil zich richten op het voetballen en zei er alles aan te zullen doen om er zaterdag bij te zijn", wist Van Basten te melden op het perspraatje.

De bondscoach is onder de indruk van Rusland: "We hebben allemaal gezien hoe goed ze kunnen voetballen. Het elftal heeft veel loopvermogen en fysieke kracht. Ook aanvallend is het team behoorlijk sterk. Ze hebben een aantal zeer goede spelers in de selectie." De precieze kracht van de tegenstander vindt hij moeilijk in te schatten. "Tegen Zweden speelden ze erg goed, maar eerder tegen Spanje was het een stukje minder. Ik denk wel dat het een leuk duel wordt, want beide ploegen spelen op de aanval", aldus de oefenmeester.

Nederland kan over een lichamelijk, fitte selectie beschikken voor het duel tegen Rusland. Woensdagochtend beperkten de spelers, die dinsdagavond tegen Roemenië in actie waren gekomen, zich tot een minimale inspanning. Arjen Robben en Wilfred Bouma liepen apart van de groep enkele rondjes, maar naar alle waarschijnlijkheid had dat te maken met de trainingsvorm en niet met eventuele kwetsuren.

Bij Rusland is de euforie groot, maar Guus Hiddink wil niet te vroeg juichen. Het elftal van de Nederlandse bondscoach versloeg woensdagavond Zweden met uitstekend voetbal en plaatste zich voor de kwartfinales. Onder leiding van Andrei Arshavin, die de eerste twee duels van zijn team op EURO2008 door een schorsing van de tribune moest aanschouwen, veegden de Russen de Zweedse opponent volledig van de mat.

Volgens Hiddink wordt het een zwaar karwei voor de Russen om Oranje te verslaan. Nederland heeft in het duel tegen Roemenië veel basisspelers rust kunnen geven en de bondscoach van Rusland denkt dat de Hollanders daar veel voordeel uit kunnen halen. "De Nederlandse jongens staan tegen ons fit aan de aftrap, terwijl wij enorm veel krachten hebben verbruikt in de wedstrijd tegen Zweden. Oranje heeft veel meer rust kunnen nemen. Dat is niet onbelangrijk", aldus Hiddink.

Nederland – Twijfelachtig: Khalid Bouhlarouz(familieomstandigheden).

Rusland – Beschikt over een fitte selectie.
Categorie:
Tag(s):