maandag, 14. april 2008 - 17:51

Aangifte pasgeborenen mogelijk in Maaslandziekenhuis

Sittard

Alle ouders van pasgeborenen in het Maaslandziekenhuis in Sittard kunnen vanaf 16 april aangifte van de geboorte van hun baby doen in het ziekenhuis. Deze extra service maakt het de ouders mogelijk snel en eenvoudig aangifte te doen. De gemeente Sittard-Geleen en het ziekenhuis hebben hiertoe maandag een overeenkomst getekend.

Als een kind geboren is, moet het binnen drie werkdagen worden aangegeven bij de gemeente waar het geboren is. Daarvoor moet de ouder in de meeste gevallen naar het gemeentehuis. “Omdat veel kinderen in het Maaslandziekenhuis worden geboren, is het veel sneller en eenvoudig om ter plekke aangifte te doen. Dit is service op maat� zo zegt wethouder Ingrid Widdershoven. De gemeente wil de dienstverlening aan de klant verbeteren en professionaliseren. Daar hoort ook deze vorm van service bij. �

De overeenkomst regelt de werkafspraken tussen de gemeente en het Maaslandziekenhuis. Van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 10.30 uur verzorgt een medewerker van Burgerzaken de geboorteaangifte in het Maaslandziekenhuis. Het Maaslandziekenhuis heeft hiervoor een ruimte ter beschikking gesteld in de nabijheid van de verloskamer.
Provincie:
Tag(s):