zaterdag, 10. mei 2008 - 22:26

Aanhoudende droogte extra werk voor brandweer

Baarn

De brandweer van de regio Utrecht heeft door het droge weer meer meldingen ontvangen van natuur- en bermbranden. Eerder deze week was het al raak aan de Amersfoortseweg in Zeist en bij het Henschotermeer bij Woudenberg. Zaterdagavond werd het Bosbrandbestrijdingspeloton al drie keer op pad gestuurd voor diverse meldingen van natuurbranden.

De eerste werd gemeld langs de A28 in Leusden, deze brand was snel onder controle. Vlak nadat alle wagens weer op hun posten waren teruggekeerd volgden nog een melding aan de Goyergracht Zuid in Eemnes Hier hoefde de brandweer niet te blussen. De voertuigen waren nog onderweg terug naar de kazernes toen de volgende melding binnen kwam. Dat betrof een bosbrandje in het bosgebied aan de Dr. Albert Schweizerweg in Baarn. Deze brand werd geblust met twee stralen. De brandweer blijft de komende dagen zeer alert en zal bij een melding meteen met een peleton uitrukken. Het KNMI verwacht pas vanaf donderdag dat de kans op een regenbui toeneemt.

De brandweer heeft uit voorzorg het waarnemers vliegtuig “Charley� weer ingezet. Dit vliegtuigje vliegt boven bosrijke gebieden in de provincie om zo natuurbranden in een vroegtijdig stadium te signaleren. Daarnaast kunnen brandweervoertuigen vanuit de lucht naar de juist plek worden gedirigeerd. Met name in de bossen, waar de brandweer veelal gebruik moet maken van bospaden zonder straatbenamingen, is dit een welkome aanvulling.
Provincie:
Tag(s):