dinsdag, 23. september 2008 - 19:31

Aanhouding in onderzoek misdrijf Sophiastraat

Tegelen

Een 57-jarige man uit Tegelen is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf waarbij onlangs een 57-jarige vrouw uit Venlo om het leven kwam. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. Vooralsnog gaat de politie er van uit dat het gaat om een zaak in de relationele sfeer.

De aanhouding vond plaats naar aanleiding van informatie die uit het rechercheonderzoek naar voren is gekomen. De politie verricht de komende dagen uitgebreid forensisch onderzoek in de woning van de verdachte en gaat op zoek naar sporen die mogelijk in relatie staan tot het misdrijf.

Vorige week riep de politie de hulp van het publiek in bij het oplossen van deze zaak. Daarbij werd een politiebericht uitgezonden bij Omroep Venlo en zijn er bewonersbrieven en flyers verspreid. Er kwamen diverse tips binnen maar er is geen directe link tussen die tips en de aanhouding.

Het slachtoffer werd zaterdag 30 augustus dood in haar woning aan de Sophiastraat aangetroffen. Ze was met messteken om het leven gebracht. Direct na de vondst werd een grootscheeps onderzoek opgestart. In totaal zijn zo'n 30 rechercheurs op de zaak gezet. Het onderzoek duurt onverminderd voort. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten en wordt in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):