maandag, 20. oktober 2008 - 12:59

Aanhouding leidt tot oplossing twee schiet-incidenten

Amsterdam

Een 18-jarige Amsterdammer is afgelopen donderdag 16 oktober in Amsterdam West aangehouden voor het schieten bij de Sloterplas op 12 oktober. Daarmee is tevens een ander vergelijkbaar schietincident op het Maarkedaalpad op 19 september van dit jaar opgelost. Dit heeft de politie maandag 20 oktober bekendgemaakt.

In beide gevallen arresteerde de politie een groot aantal verdachten. Er is niemand gewond geraakt bij het schieten. Bij het incident op het Markedaalpad, rond half twaalf ’s-avonds, zijn zes personen gearresteerd. Daarbij werd het vuurwapen niet aangetroffen. Ook een zoekactie door duikers leverde niets op.

Arrestatieteam
De dader kon bij de aanhoudingen aan de Sloterplas ontkomen. Uit rechercheonderzoek kon zijn betrokkenheid in beide zaken echter bewezen worden. Een arrestatieteam heeft hem samen met een familielid aangehouden.

Deze 42-jarige oom bleek de eigenaar van het gebruikte vuurwapen, die zijn neef weer bij hem gestolen had. Het vuurwapen dat bij de Sloterplas in een auto werd aangetroffen was niet het gebruikte vuurwapen.

Voorgeleiding
De schutter is een bekende van de politie en heeft een bekentenis afgelegd. Hij is vrijdag 17 oktober voorgeleid aan de officier van justitie en in bewaring gesteld. Het incident van de Sloterplas heeft voor behoorlijk wat onrust in de buurt gezorgd meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):