zondag, 1. juni 2008 - 20:39

Aanhouding na aanrijden verkeersregelaar

Eindhoven

Zondagmiddag is rond 12.20 uur een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden op de Vincentiusstraat in Tilburg. Hij wordt ervan verdacht rond 11.15 uur op de kruising Spottersweg/Luchthavenweg in Eindhoven opzettelijk een 23-jarige verkeersregelaar uit Dordrecht aangereden te hebben.

Dit gebeurde tijdens de "Landmachtdag" waarbij verschillende verkeersregelaars ingezet zijn. De Eindhovenaar wilde ondanks de afzetting toch doorrijden. Toen de verkeersregelaar de man aansprak en hem niet door liet gaan werd hij kwaad. De man reed tot twee keer toe door en raakte hierbij de benen van het slachtoffer. Daarna is de verdachte gekeerd en met hoge snelheid weggereden.

Door het slachtoffer is het kenteken doorgegeven. Verschillende eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie achtervolgden de auto. Hierbij kregen de eenheden ondersteuning van de politiehelikopter en motorrijders van het Korps Landelijke Politiediensten. De verdachte kon in Tilburg aangehouden worden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft geen ernstige verwondingen opgelopen.
Provincie:
Tag(s):