maandag, 22. september 2008 - 15:05

Aanhouding na autobrand

Eemnes

zondagavond werd brand gesticht in een auto. De vermoedelijke brandstichter werd aangehouden. Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat jongelui op de Noordersingel voor overlast zouden zorgen. Onderweg naar de Noordersingel kregen de agenten de melding dat op dezelfde plaats een auto in de brand stond.

Ter plaatse troffen de agenten inderdaad een brandende auto aan, maar de jongelui waren verdwenen. De brand werd door de brandweer geblust. De auto brandde geheel uit.

Een getuige gaf via Meld Misdaad Anoniem door dat hij net voordat de auto in brand vloog een andere auto daarbij weg had zien rijden. De politie ging naar de woning van de tenaamgestelde van die auto. Deze verdachte, een 22-jarige man uit Eemnes, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Meerdere getuigen van de brand kwamen naar het politiebureau en verklaarden dat niet de 22-jarige verdachte de brand had gesticht, maar dat het een andere verdachte betrof. Deze verdachte, een 19-jarige man uit Hooglanderveen, meldde zich aan het eind van de avond zelf aan het politiebureau, werd aangehouden en ingesloten. De 22-jarige verdachte werd aan het begin van de nacht heengezonden. Het onderzoek naar de 19-jarige verdachte wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):