dinsdag, 23. september 2008 - 11:42

Aanhouding na bedreiging brandstichting

Enschede

Dinsdagmorgen 23 september is een 38-jarige Enschedeer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 21 september jl. iemand met de dood te hebben bedreigd. Deze man had hem aangesproken omdat het vermoeden bestond dat de 38-jarige op dat moment bezig was coniferen in brand te steken.

Door een 44-jarige Enschedeer werd aangifte gedaan van het feit dat hij in de nacht van zaterdag de 20e op zondag de 21e september jl. door een man met de dood was bedreigd en was geslagen. De 44-jarige had bij thuiskomst iemand in een coniferenhaag in de buurt van zijn woning ontdekt. Hij vermoedde dat deze man bezig was brand te stichtten. Hierop sprak hij hem aan waarop deze de aangever een aantal klappen op zijn borst gaf en hem meerdere keren met de dood bedreigde.

De aangever had de man aangesproken omdat in de nacht ervoor, van vrijdag de 19e op zaterdag de 20e, op bijna dezelfde plaats ook brand was gesticht in een coniferenhaag. Deze brand is door de brandweer geblust.

Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdagmorgen 23 september een 38-jarige Enschedeer als verdacht van in ieder geval deze bedreiging aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en in de loop van de dinsdag voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

In dit onderzoek zal ook een mogelijke betrokkenheid van de 38-jarige worden meegenomen bij een aantal branden in de wijk Stevenfenne in Enschede in de periode eind april tot 22 september 2008.

De 38-jarige is dezelfde man die ook op 27 juni jl. aangehouden is geweest als verdacht van een brandstichting. Door gebrek aan bewijs moest hij na enkele dagen weer in vrijheid worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):