vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:48

Aanhouding na brand in horecazaak

Beekbergen

De politie heeft op dinsdag 21 oktober een 31-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een brand waarbij op zondag 10 augustus een café aan de Dorpsstraat in Beekbergen volledig uitbrandde.

De brand in café het Susterhuys werd in de nacht van zaterdag op zondag even na 04.00 uur gemeld. Al snel was duidelijk dat het een uitslaande brand betrof. De bewoners van de bovenliggende woning wisten zich tijdig in veiligheid te brengen.

Het café brandde volledig uit en de bovenliggende woning liep zware rookschade op. Een aangrenzende woning liep ook rookschade op.

Door het Team Brandonderzoeken van de regionale brandweer werd samen met het Team Forensische opsporing van de politie een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Al snel rees het vermoeden dat het hier om brandstichting ging. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft de afgelopen periode enkele tientallen mensen over de brand verhoord.

Aan de hand van deze bevindingen heeft de politie afgelopen dinsdag een 31-jarige Apeldoorner in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand en heeft inmiddels verklaringen afgelegd. Mede op basis van deze verklaringen wordt het onderzoek voortgezet en zijn één of meerdere nieuwe aanhoudingen te verwachten.

De verdachte werd vrijdag 24 oktober voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.
Provincie:
Tag(s):