dinsdag, 10. juni 2008 - 14:43

Aanhouding voor dood door schuld

Almelo

Een 30-jarige Almeloer is maandagmiddag 9 juni in zijn woning aangehouden als verdacht van dood door schuld. Hij bleek de bestuurder te zijn geweest van de auto die betrokken was bij een eenzijdig ongeval waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen.

Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek met betrekking tot een aanrijding met dodelijke afloop op maandagmorgen 9 juni aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo, werd duidelijk dat een 30-jarige Almeloer de bestuurder van de auto was geweest. In opdracht van de officier van justitie kon deze 30-jarige buiten heterdaad voor dood door schuld worden aangehouden. Navraag in het ziekenhuis leerde dat de man reeds was ontslagen en naar huis was. Hierop is hij maandagmorgen om ongeveer 11.50 uur in zijn woning aangehouden. In de loop van de maandagmiddag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit een eerste onderzoek door de Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente kwam vast te staan dat de 30-jarige met een snelheid van in ieder geval 90 kilometer per uur heeft gereden daar waar 50 kilometer is toegestaan. Aan het voertuig zal nader technisch onderzoek worden verricht.
Provincie:
Tag(s):