maandag, 26. mei 2008 - 15:58

Aanhouding wegens geweld

Leiden

De politie heeft een 20 jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een hem onbekende voorbijganger zonder een aanleiding een klap tegen het hoofd had gegeven.

Het slachtoffer, een 42 jarige man uit Leiden, liep zaterdagavond 24 mei, rond 21.45 uur, over de Prinsessekade. Op de hoek met het Galgewater zag hij een man slingerend over de stoep lopen en keek hem even aan. Dit gaf de dronken man, de 20 jarige Leidenaar, voldoende reden om de man achterna te gaan en hem een harde klap op het hoofd te geven waardoor hij tegen de grond ging. Het slachtoffer kon opstaan en van de verdachte wegrennen, maar de verdachte achtervolgde hem. Het slachtoffer dook een kroeg in waar 1-1-2 werd gebeld.

De verdachte kon op basis van het signalement op de Haarlemmerstraat aangehouden worden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en schold agenten de huid vol. De agenten wisten de man naar het politiebureau over te brengen, waar hij is ingesloten. Hij kan zich de mishandeling niet meer herinneren vanwege zijn alcoholgebruik van eerder op de avond. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):