vrijdag, 20. juni 2008 - 1:02

Aanhoudingen en achtervolging bij drugsactie op A-16

Dordrecht

De politie heeft op woensdagavond 18 juni en de nacht van donderdag 19 juni een drugsactie gehouden op de A16. Deze actie vond plaats in samenwerking met het Joint-Hit team en een hondengeleider van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Een 21-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Frankrijk werden beiden aangehouden nadat de politie 13 gram hennep en bijna 5 gram hasj bij hen ontdekten. De drugs werden in beslaggenomen. Na overleg met de officier van justitie werd beiden een boete van 220 euro opgelegd. Aangezien de Fransen dit geld niet bij zich hadden, werden ze ingesloten. Na betaling op donderdag werden ze heengezonden.

Een 23-jarige Fransman in een voertuig met Belgisch kenteken werd gesnapt toen hij met een snelheid van boven de 150 km per uur over de A16 reed. De bestuurder werd aan de kant van de weg gezet en kreeg een boete van 462 euro. Omdat deze niet kon worden voldaan, werden de bestuurder, twee inzittenden en de auto meegenomen naar het politiebureau waar de auto als onderpand werd ingenomen. Na betaling door een kennis kon de bestuurder zijn weg weer vervolgen.

Op de A16 richting België vond ook nog een achtervolging plaats waarbij de snelheid van de vluchtende verdachte opliep tot boven de 180 km per uur. De bestuurder reed bij het zien van het stopteken in eerste instantie mee naar een benzinestation bij Dordrecht maar bedacht zich en reed achteruit terug de oprit op – dus tegen de richting in – en reed weer verder over de A16. De achtervolging ging tot afslag Zevenbergen waar de bestuurder eraf ging maar toch weer de A16 opreed. De politieagenten wisten de man bij Breda klem te rijden. De auto en de verdachte werden overgebracht naar de politie in Midden-West Brabant aangezien de drugshond aansloeg op drugs in de auto en bij de verdachte. Dit onderzoek zal verder verricht worden door het korps Midden-West Brabant.
Provincie:
Tag(s):