vrijdag, 22. februari 2008 - 9:43

Aanhoudingen in dubbele liquidatie-zaken

Amsterdam

De recherche heeft dinsdag twee verdachten in penitentiaire inrichtingen aangehouden die er elk van worden verdacht betrokken te zijn bij een dubbele liquidatie. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Liquidatie twee Joegoslaven Ouderkerkerplas
Een 35-jarige man is dinsdagmorgen 19 februari in een penitentiaire inrichting aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de dubbele moord aan de Ouderkerkerplas in 1993.

Daar werden de 22-jarige Illic en 20-jarige Hadziselimovic, 2 Joegoslaven, op 1 april 1993 vermoord aangetroffen op een parkeerplaats aan de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. De auto waarin zij zaten stond in de brand.

Dubbele moord Antwerpen
Voor een andere dubbele liquidatie werd een 60-jarige man eveneens in een penitentiaire inrichting aangehouden. Hierbij gaat het om zijn aandeel bij de dood van de 55 jarige Shamel en 44 jarige Hanna de Witte in de nacht van 8 op 9 mei 1993 in Antwerpen.

De aanhoudingen vinden plaats in een onderzoek naar een groot aantal liquidaties. Het onderzoek wordt geleid door het parket Amsterdam. De onderzoeken worden uitgevoerd door de Dienst Regionale Recherche en de Divisie Recherche van de Regiopolitie Utrecht.
Provincie:
Tag(s):