woensdag, 27. februari 2008 - 20:37

Aanhoudingen in onderzoek dodelijke schietpartij

Eindhoven

De politie is dinsdagochtend vier woningen in Eindhoven binnengevallen in verband met het onderzoek naar de dodelijke schietpartij van 9 januari van dit jaar op de Aert van der Neerstraat. Een 35-jarige Eindhovenaar, die in het Belgische Dessel woonde, kwam hierbij om het leven. Tijdens de invallen werden vier Eindhovenaren van 21, 28, 41 en 43 jaar aangehouden.

Vanochtend rond 5.00 uur viel een arrestatieteam van de politie binnen in drie woningen aan de Joost de Momperstraat en in een woning aan de Van Beethovenlaan. Zij hielden vier verdachten van betrokkenheid bij de schietpartij aan. Deze verdachten zijn inmiddels ingesloten voor verder onderzoek. Vervolgens vond in de vier woningen een doorzoeking plaats onder leiding van de rechter-commissaris. De politie nam bij deze zoekingen drie auto's in beslag. In totaal werden zo'n zestig politiemensen ingezet bij deze actie, waaronder ook een sectie (25 personen) mobiele eenheid.

Het rechercheteam werkt met 32 mensen aan de zaak en onderzoekt de rol van de aangehouden betrokkenen bij de dodelijke schietpartij en de mogelijke toedracht.
Provincie:
Tag(s):