vrijdag, 21. maart 2008 - 0:08

Aanhoudingen in onderzoek naar hennepteelt

Noordwijkerhout

De politie Noordwijk/Noordwijkerhout heeft met succes twee hennepkwekerijen opgerold met in totaal 2300 planten en 19.500 stekken. De eerste kwekerij werd op 3 maart ontdekt in een bedrijf aan de Delfweg in Noordwijkerhout. Dit onderzoek bracht de politie naar een bedrijf in Utrecht waar dinsdag 18 maart de tweede kwekerij werd ontdekt.

In totaal hield de politie vier verdachten aan, twee vrouwen en twee mannen. Zij komen uit Rotterdam, Amsterdam, Amstelveen, Haastrecht In Noordwijkerhout was de kwekerij gevestigd in een bedrijfshal aan de Delfweg. Drie verdachten zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Uit informatie over de mogelijke teelt van hennep in een bedrijf aan de Delfweg in Noordwijkerhout startte de politie een onderzoek. Op 3 maart ging de politie het bedrijf binnen en trof daar een professionele kwekerij met 1500 hennepplanten en 15.000 stekken van deze planten aan. Een 41 jarige vrouw uit Amstelveen en een 46 jarige man uit Haastrecht die daar bezig waren de planten te verzorgen, werden aangehouden. De energie voor de kweek van de planten werd legaal verkregen. De verdachten werden na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.
De onderzoeksteam ging verder me het onderzoek en zocht daarbij ook naar de eigenaar van de kwekerij en huurder van het pand. Dit onderzoek leidde naar een bedrijf aan Arkansasdreef in Utrecht.

Op 18 maart deed het team in samenwerking met de politie van de Regio Utrecht daar een inval en ontdekte een volledig professionele kwekerij met 1200 hennepplanten en 4500 stekken. In de kwekerij hield de politie twee mannen en een vrouw aan. Het gaat hier om een 33 jarige man uit Rotterdam, een 40 jarige vrouw uit Amsterdam en een bekende van de politie in dit onderzoek, de 46 jarige man uit Haastrecht die 3 maart in Noordwijkerhout ook was aangehouden. Voor de kweek van de planten werd de elektriciteit buiten de meter afgetapt. Energiebedrijf Eneco heeft hier aangifte van gedaan. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek overgebracht naar de politieregio Hollands-Midden.
De politie schat de opbrengst van deze kwekerijen op enkele tonnen.
Provincie:
Tag(s):