maandag, 14. april 2008 - 13:12

Aanhoudingen in onderzoek naar snelkraken

Noordwijk

De districtsrecherche van de politie Duin- en Bollenstreek heeft in een onderzoek naar een aantal snelkraken vijf verdachten aangehouden. De vijf verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

In de afgelopen maand kreeg de politie te maken met snelkraken op opticiens/ brillenwinkels in Lisse, Oegstgeest, Hoofddorp (2x), Zoetermeer en Leiden, een snelkraak op een boekenwinkel in Katwijk en een elektronicazaak in Noordwijk.

Overeenkomsten kraken
De manier en het tijdstip waarop de snelkraken gezet werden leken dusdanig op elkaar dat het vermoeden bestond dat een specifieke dadergroep actief was. De recherche startte een onderzoek en kwam de daders op het spoor mede dankzij getuigen, die verklaarden over het voertuig dat door de verdachten gebruikt werd tijdens de snelkraken.

Beetje bij beetje ontving de recherche steeds meer informatie en kwam zodoende een groep daders op het spoor. Het vermoeden dat de recherche had werd donderdagochtend 10 april bevestigd toen er wederom een snelkraak plaatsvond op een kledingwinkel aan de Binnenweg in Heemstede.

Aanhoudingen
De verdachten werden nog dezelfde ochtend in een woning aan de Randweg te Noordwijk aangehouden. Gestolen spullen waaronder de kleding, maar ook oogmeetapparatuur was nog in hun bezit en is in beslag genomen.

De verdachten, vijf Poolse mannen van 23, 25 (2x), 30 (2x) jaar met verblijfplaats Noordwijk, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De recherche zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):