woensdag, 16. april 2008 - 21:13

Aanhoudingen in zaak Helmondse Theo van Berlo

Helmond

De politie heeft de afgelopen dagen drie mannen aangehouden in de zaak van Berlo. Maandag en woensdag zijn een 22-jarige en een 20-jarige Helmonder aangehouden in verband met heling van de telefoon van Theo van Berlo. Dinsdagochtend is een 19-jarige Helmonder aangehouden die wordt verdacht van beroving en doodslag.

Theo van Berlo werd vermist vanaf 25 november 2007. Op 8 januari werd zijn levenloze lichaam aangetroffen in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Uit onderzoek is gebleken dat hij slachtoffer is geworden van een beroving op het To Hölscherplein. Het rechercheteam van 20 personen gaat verder uitzoeken wat zich daar heeft afgespeeld.

Naar aanleiding van een oproep in Bureau Brabant maandagavond en in Opsporing Verzocht op dinsdagavond zijn tien reacties binnengekomen. Vier van deze reacties hadden betrekking op de berovingen in Helmond. Het team gaat de mensen die hebben gereageerd benaderen. Ook zal onderzocht worden of er aanknopingspunten zijn met de dood van Theo van Berlo. Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een beroving en hiervan nog geen melding hebben gemaakt worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):