dinsdag, 23. december 2008 - 13:01

Aanhoudingen na bedreiging straatcoaches

Utrecht

De politie heeft vier personen aangehouden die verdacht worden van bedreiging en mishandeling in de wijk Kanaleneiland. Drie straatcoaches zijn op vrijdagavond 19 december aan het werk op de Marco Pololaan en spreken een aantal jongens aan op hun gedrag.

Hierop ontstaat een woordenwisseling. Die resulteert in een vechtpartij.
Een straatcoach herkent op zaterdagavond 20 december op de hoek Alexander de Grotelaan / Hannolaan een jongen als één van de verdachten van de vechtpartij. Straatcoaches spreken die jongen omstreeks 21.30 uur aan op het voorval van vrijdagavond. Dan ontstaat een nieuwe vechtpartij. Hier zijn drie straatcoaches en drie jongens bij betrokken.

Na melding bij de politie worden op straat twee verdachten aangehouden. Het gaat om 16-jarige Utrechters. Ze worden overgebracht naar het politiebureau. De derde verdachte weet te ontkomen. Op weg naar het politiebureau om aangifte te doen worden de straatcoaches op de hoek Marco Pololaan / Afrikalaan bedreigd door drie mannen in een auto. Als één van de straatcoaches zegt dat de politie eraan komt, rijden ze weg.

De politie slaagt erin om later op de avond twee van de drie inzittenden van de auto aan te houden. Het gaat om een 42-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige Utrechter. Later blijkt dat de 42-jarige man uit Utrecht de vader is van één van de kort daarvoor aangehouden verdachten. De 19-jarige Utrechter blijkt een broer te zijn van de daarvoor aangehouden verdachte.

Ook wordt later op de avond een bus die in gebruik is bij de straatcoaches en die geparkeerd staat aan de Marco Pololaan vernield. De ruiten van het voertuig worden ingeslagen. Alle vier de verdachten worden in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.
Provincie:
Tag(s):