woensdag, 9. juli 2008 - 22:13

Aanhoudingen na gewelddadige straatroven

Den Haag

De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van twee gewelddadige straatroven.

Omstreeks half drie ’s nachts werd een 15-jarige jongen uit Den Haag op de Loosduinseweg - ter hoogte van de Gaslaan – tegengehouden door twee mannen. Een van hen gaf het slachtoffer een kopstoot en eiste zijn fiets en persoonlijke bezittingen. Hierna gingen de twee er vandoor.
Ongeveer twintig minuten later werden twee jongens van 18 jaar ter hoogte van ‘de zevensprong’ tegengehouden door vermoedelijk dezelfde mannen. Een van deze mannen haalde direct uit met een groot stuk hout. Een van de slachtoffers werd onder meer op zijn hoofd geraakt en verloor het bewustzijn. De ander werd gedwongen zijn fiets en portemonnee af te staan. De daders gingen er daarop vandoor.

Politieagenten konden even later in de omgeving een van de vermoedelijke daders aanhouden. Deze 23-jarige man uit Den Haag fietste op de fiets van het slachtoffer en had bloed aan zijn handen. Dankzij onderzoek kon dinsdag aan het einde van de middag ook een tweede verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Haag. Beide verdachten hebben inmiddels bekend en zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):