donderdag, 1. mei 2008 - 8:33

Aanhoudingen na grote vechtpartij

Utrecht

Op de hoek Hoogravenseweg – Broeder Alarmstraat is woensdagavond 30 april een grote vechtpartij ontstaan waarbij bezoekers van een café en vermoedelijk passanten zich tegen de politie keerden. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat in een café aan de Hoogravenseweg mannen en vrouwen met elkaar op de vuist waren gegaan, vermoedelijk onder invloed van drank.

De vechtpartij breidde zich uit en de komst van de politie werd noodzakelijk. Agenten hielden twee vrouwen uit Utrecht, van 27 en 43 jaar oud, aan voor het niet voldoen van een bevel/vordering en opruiing. Een 39-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van het slaan van één van de vrouwen. Op het politieoptreden reageerden andere bezoekers echter agressief.

Twee mannen gooiden een grote plank naar het hoofd van agenten. De plank miste op een haar na de agenten en de mannen renden weg, maar ze werden door politiehonden gegrepen. De mannen uit Utrecht, van 19 en 24 jaar oud, zijn aangehouden. De mannen hadden bijtwonden en zijn daarvoor door een arts behandeld. Een 29-jarige man uit Zeist werd aangehouden voor opruiing. Een 47-jarige man werd aangehouden omdat hij zich dronken en hinderlijk bleef ophouden bij het incident.

Agenten zagen zich genoodzaakt om versterking te vragen. Uiteindelijk stonden ongeveer 40-50 personen op straat. De politie zette meer dan 10 agenten, politiehonden en paarden in, waardoor de situatie weer onder controle kwam. Een uur later was het weer rustig.
Provincie:
Tag(s):