maandag, 20. oktober 2008 - 10:25

Aanhoudingen na misdragingen in bus Gouda

Gouda

De politie heeft acht jongens aangehouden die zich zaterdagavond, rond 21.30 uur in een lijnbus hadden misdragen. De groep jongens in de leeftijd van 15 en 17 jaar afkomstig uit Gouda hadden in de bus geschreeuwd en gerend.

De buschauffeur werd gedwongen te stoppen op de Willem de Zwijgersingel toen een van de jongens de brandblusser had open gezet. Het bluspoeder verspreidde zich over de hele bus, waarop de chauffeur de deuren opende om de passagiers waaronder de jongens uit te kunnen laten stappen.

Vervolgens werd de politie gebeld. De politie zocht de omgeving af naar de daders en hield in de buurt een groepje jongens staande. Omdat het op dat moment niet duidelijk was of zij betrokken waren, werden alleen hun namen genoteerd. Nader onderzoek wees uit dat deze jongens wel degelijk betrokken waren geweest. De vier jongens werden daarom zondagochtend alsnog aangehouden. Uit het onderzoek dat volgde werden meerdere namen bekend, waarop de politie ’s middags nog eens vier jongens kon aanhouden. De acht verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):