zaterdag, 3. mei 2008 - 11:48

Aanhoudingen na rijden onder invloed

In de nacht van woensdag 30 april op donderdag 1 mei zijn in Emmeloord, Dronten en Almere drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén van hen moest zijn rijbewijs inleveren. Twee inwoners van Swifterbant zijn aangehouden omdat zij zich met de aanhouding in Dronten bemoeiden.

Op de Constructieweg in Emmeloord werd een 20-jarige beginnende bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 1,00 promille. Daar bleek ook dat dit niet de eerste keer was dat hij betrapt werd. Het rijbewijs van de Emmeloorder is ingevorderd.

Een 36-jarige Drontenaar werd in zijn eigen woonplaats, op de Boeg, gecontroleerd. Hij blies 0,8 promille. De man krijgt hiervoor een geldboete. Twee mannen uit Swifterbant, van 23 en 37 jaar, bemoeiden zich met de aanhouding van de 36-jarige Drontenaar. Zij belemmerden en beledigden de agenten. Beide mannen zijn aangehouden en zitten nog vast, zij worden vandaag, donderdag gehoord.

Op de A6 bij Almere belandde een 19-jarige bestuurster uit Spaarnewoude met haar auto in de naastgelegen sloot. Zij en de twee inzittenden bleven ongedeerd. De passagiers verklaarden dat de bestuurster moest uitwijken voor een overstekend hert. Op het bureau blies de 19-jarige vrouw 1,2 promille. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):