woensdag, 31. december 2008 - 15:59

Aanhoudingen vanwege illegaal vuurwerk

Groningen

De politie heeft dinsdag in de stad gecontroleerd op illegaal vuurwerk een vuurwerkoverlast. Meerdere personen werden aangehouden. Er werd vuurwerk in beslag genomen en jongeren werden doorverwezen naar Halt.

Dinsdagavond werden twee Stadjers (22 en 23 jaar) bij een woning aan de Reddingiusweg aangehouden. Surveillerende agenten hoorden en zagen dat van achter de woning vuurwerk werd afgeschoten. Onderzoek wees uit om welke woning het ging en zij spraken het duo aan. Ze vorderden het pistool en de patronen. Die kregen ze ook. Ook hadden de verdachten zes knalpatronen en nog zes andere patronen op zak.

In de Aliminiumstraat werden een 19-jarige en een 49-jarige man aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. Agenten hoorden een zware knal en zagen de 19-jarige verdachte met een vuurpijl lopen. Dit bleek een illegale Duitse vuurpijl te zijn. Hij verklaarde dat de pijl van iemand anders was. Het bleek om de 49-jarige Stadjer te gaan. Daar werden nog eens vier vuurpijlen aangetroffen. De mannen werden aanhouden en de pijlen werden in beslag genomen. Tenslotte kregen drie personen een proces-verbaal voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, werden elf jongeren doorverwezen naar Halt en kregen vier jongeren, jonger dan twaalf jaar, een stop-verwijzing.
Provincie:
Tag(s):