vrijdag, 8. februari 2008 - 17:40

Aanhoudingen vanwege liquidatie in Montenegro

Amsterdam

In een van de onderzoeken naar liquidaties in de Amsterdamse onderwereld heeft de Nationale Recherche afgelopen dinsdag en woensdag drie verdachten aangehouden vanwege de moord op drugshandelaar Srdjan (Serge) Miranovic (41) op 12 januari 2006 in Montenegro.

De drie verdachten, waaronder Holleeder, zijn aangehouden in verschillende penitentiaire instellingen, waar zij vanwege andere strafzaken verbleven.

Het gaat om een wegens drugshandel door de rechtbank te Amsterdam tot 4 jaar gevangenis veroordeelde Nederlander Milos P. van Joegoslavische afkomst (51). Op dinsdag 5 februari 2008 werd zijn voorarrest door het Gerechtshof in Amsterdam opgeheven.

De tweede verdachte is de Nederlander van Bosnische afkomst Maruf 'Paja' M. (52). Tegen hem is deze week voor de rechtbank in Haarlem 8 jaar gevangenisstraf geëist vanwege zijn betrokkenheid bij een poging tot liquidatie van Heineken-ontvoerder Cor van Hout op 20 december 2000.

De derde verdachte Holleeder (49) is in december vorig jaar door de rechtbank Haarlem tot een gevangenisstraf van 9 jaar veroordeeld voor de afpersing van drie vermogende zakenmensen, onder wie de in 2004 vermoorde onroerendgoedhandelaar Willem Endstra.

De moord op Miranovic had vermoedelijk te maken met een conflict tussen Nederlandse criminelen en de Joegoslavische maffia.

De twee eerstgenoemde verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aan hen zijn beperkingen opgelegd, zodat in dit stadium niet meer informatie kan worden verstrekt.
Provincie:
Tag(s):