vrijdag, 25. april 2008 - 17:27

Aanhoudingen voor afpersen en bedreiging

Groningen

De politie heeft dinsdag in een woning in Groningen twee mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Groningen van 25 en 26 jaar. De mannen worden ervan verdacht een 52-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en afgeperst.

De 52-jarige man had geld geleend bij de twee verdachten. Toen hij door omstandigheden niet in staat was om dit op de afgesproken dag terug te betalen, is hij diverse malen bedreigd. Ook heeft hij een keer een schok van een stroomstootwapen gekregen en is hij bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens heeft de man delen van het geleende geld terugbetaald. De verdachten eisten echter steeds meer geld van de man. Daarop is de man naar de politie gestapt.

Het ingestelde onderzoek leidde tot de twee aanhoudingen. In de woning van beide verdachten zijn stroomstootwapens, vuurwapens, drugs en een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd een grote hoeveelheid merkkleding en meerdere sloffen sigaretten aangetroffen. Deze goederen zijn voor onderzoek overgedragen aan de douane.
Provincie:
Tag(s):