maandag, 1. december 2008 - 16:27

Aanhoudingen voor hennepteelt

Utrecht

De politie heeft 3 mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van georganiseerde en grootschalige hennepteelt. Een rechercheteam van de afdeling zware criminaliteit verdenkt de drie mannen van deelname aan een crimineel samenwerkingsverband dat actief is in de professionele wietteelt in Utrecht en omgeving. Uit het onderzoek komt het beeld naar voren dat de mannen een growshop in Houten gebruikten als dekmantel voor hun activiteiten.

Vanuit de growshop zouden wiettelers in de regio bevoorraad worden met hennepstekken, groeimiddelen en apparatuur om de kwekerijen te kunnen inrichten. De wietoogsten van de kwekers werden daarna opgekocht en via de growshop verhandeld. De organisatie wordt ervan verdacht ook zelf kwekerijen te runnen.

In de woningen van de verdachten heeft de politie deze week onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen verricht. Ook de growshop in Houten en diverse adressen waar wiet gekweekt zou worden, werden bezocht. In totaal zijn 4 wietkwekerijen opgerold, 2500 hennepplantjes en 80 kg wiettoppen in beslag genomen. Ook werden 4 auto’s, 1 vuurwapen en een geldbedrag in beslag genomen. De burgemeester van Houten heeft de growshop inmiddels gesloten. De 3 mannen zijn afgelopen vrijdag voorgeleid en inmiddels in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):