donderdag, 22. mei 2008 - 11:48

Aanhoudingen voor mensen-smokkel

Den Haag

Een uitgebreid onderzoek van de Vreemdelingenpolitie resulteerde in de aanhouding van vier personen (45-56 jaar). Het viertal wordt verdacht van mensensmokkel, mensenhandel en identiteitsfraude. Tijdens de actie en het daarop volgende onderzoek werden in totaal twaalf illegale vreemdelingen aangetroffen.

Het onderzoek van de afdeling opsporing van de Vreemdelingenpolitie richtte zich op vier mannen van Indiase komaf. De mannen zouden mensen uit India naar Nederland smokkelen, hen van valse papieren voorzien, illegaal huisvesten en hier te werkstellen. Daarbij werden de illegale personen vermoedelijk uitgebuit.

Onder meer vond dit plaats op de Haagse Markt, daar werden vijf illegalen aangetroffen die marktkramen aan het opbouwen waren. Bij het onderzoek is vanaf het begin een samenwerkingsverband aangegaan met de Sociale Inlichtingen en Opsporings Dienst, die onder verantwoording van Bureau Vreemdelingenpolitie met betrekking tot de uitbuiting van illegale werknemers bij het onderzoek betrokken was.

Tijdens doorzoekingen van woningen in Den Haag werden valse en vervalste paspoorten en andere identiteitsbewijzen ontdekt. In één van de woningen troffen collega’s drie illegalen aan. Ook werden in de woningen aanzienlijke hoeveelheden papieren administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):